EN | RO
logo Ajutor Cosul meu (0) SHOP OUTLET
Cumparator fericit
Vreau doar sa va multumesc pentru produsul de calitate si serviciile de specialitate! Sunt sigur ca voi fi client fidel si astept noile produse
- Raluca C., Bucuresti

magazin
Follow usTERMENI SI CONDITII DE UTILIZARE

Versiunea: 2.0, data actualizarii: 06.02.2017


 

1. ELEMENTE DEFINITORII

Termenii si conditiile generale se vor aplica tuturor vanzarilor de bunuri si servicii de catre S.C. MERIDIAN EUROPE SRL, avand urmatoarele date de identificare: Nr. de ordine in RC J19/154/2007 acordat la 21.02.2007, cod unic de inregistrare: RO 21172262, capital social 200 lei, sediu social: judetul Harghita, localitate Borzont, sector 0, - , 194/A, punct de lucru Tg. Mures, str. HOREA, nr. 33, jud. Mures, telefon: 0265 222 778; 0757404756, e-mail: contact@sportmaniac.ro pentru contact sau informatii/reclamatii/sesizarii si parteneri prin intermediul magazinului virtual www.sportmaniac.ro catre Cumparator si pot fi modificate numai cu acordul expres scris al ambelor parti.

Astfel, urmatorii termeni vor insemna:

 1. Utilizator – orice persoana care navigheaza pe Sportmanic.ro

 2. Cumparator – persoana fizica, firma, companie sau alta entitate juridica ce emite o Comanda.

 3. Vanzator - S.C. MERIDIAN EUROPE SRL, avand urmatoarele date de identificare: Nr. de ordine in RC J19/154/2007 acordat la 21.02.2007, cod unic de inregistrare: RO 21172262, capital social 200 lei, sediu social: judetul Harghita, localitate Borzont, sector 0, - , 194/A, punct de lucru Tg. Mures, str. HOREA, nr. 33, jud. Mures

 4. Bunuri si Servicii - orice produs sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului.

 5. Comanda - un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Cumparatorul isi exprima intentia de a cumpara anumite Bunuri si Servicii si sa faca plata acestora.

 6. Contract - o Comanda confirmata de catre Vanzator, prin care Vanzatorul este de acord sa livreze Bunurile si Serviciile si Cumparatorul este de acord sa primeasca aceste Bunuri si Servicii si sa faca plata acestora.

 7. Curier – societatea comerciala care presteaza servicii de curierat rapid.

 8. Drepturi de proprietate Intelectuala (in cele ce urmeaza DPI) - toate drepturile imateriale cum ar fi know-how, dreptul de autor si drepturi in natura de autor, drepturile de baza de date, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, marci inregistrate si inregistrari ale numelor de domenii pentru oricare din cele de mai sus.

 9. Specificatii - toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor si Serviciilor asa cum sunt precizate in Comanda.

2. DOCUMENTE CONTRACTUALE

Prin lansarea unei comenzi electronice sau telefonice pe site-ul anterior mentionat, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile.

Comanda va fi compusa din urmatoarele documente, in ordinea importantei:

 1. Comanda (impreuna cu mentiunile clare asupra datelor de livrare si facturare) si conditiile sale specifice

 2. Specificatiile Cumparatorului (acolo unde este cazul)

 3. Termeni si conditii

Utilizarea siteului, a serviciilor oferite de catre acesta, lansarea comenzii implica o acceptarea completa a prezentelor termeni si conditii si a conditiilor concrete ale comenzii determinate prin comanda lansata de Cumparator.

Acceptare comenzii de catre Vanzator se considera finalizata atunci cand exista o confirmare verbala (telefonica) sau electronica (e-mail) din partea Vanzatorului catre Cumparator, fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia.

Vanzatorul nu considera in nici un moment o comanda neconfirmata ca avand valoarea unui Contract.

Prezentul Contract intra in vigoare la confirmarea Comenzii de catre Vanzator. Confirmarea se face telefonic sau electronic (e-mail). Termenii si conditiile generale de vanzare vor sta la baza Contractului astfel incheiat, in completarea acestora fiind Certificatul de Garantie emis de catre Vanzator sau un furnizor al acestuia.

Lansarea comenzii înseamna acceptarea integrala si fara rezerve a prezentelor termeni si conditii.

          

3. EXTINDEREA OBLIGATIILOR VANZATORULUI

a. Vanzatorul isi va utiliza cunostintele sale profesionale si tehnice pentru a atinge rezultatul stipulat in Comanda si va livra Bunurile si Serviciile care indeplinesc cerintele, nevoile si specificatiile Cumparatorului;

b. Informatiile prezentate pe site-urile vanzatorului, au caracter informativ si pot fi modificate de catre Vanzator, fara o anuntare prealabila. De asemenea, din considerente legate de spatiu si coerenta structurii informatiei, descrierile produselor pot fi incomplete insa vanzatorul face eforturi de a prezenta informatiile cele mai relevante, pentru ca produsul sa fie utilizat in parametrii pentru care a fost achizitionat;

c. Comunicarea cu magazinul - se poate face prin interactiunea cu acesta, postarea opiniilor vizavi de produse sau comunicarea prin adresele mentionate la sectiunea "ajutor - contact". Vor fi excluse din site sau ignorate, pareri sau adresari ce contin injurii sau un limbaj neadecvat. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

d. In cazul unui volum de trafic neobisnuit de mare provenit din partea unei retele de internet, sportmaniac.ro isi rezerva dreptul de a cere utilizatorilor introducerea manuala a codurilor de validare de tip captcha, in vedere protejarii informatiei din cadrul site-ului.

4. CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA

Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte (Curier) pentru servicii ce tin de onorarea comenzii, nefiind necesar acordul acestuia responsabilitatile Vanzatorului fiind prelauate de partea subcontractata si opozabil Cumparatorului.

5. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA (DPI)

Cumparatorul intelege dreptul de proprietate intelectuala si nu va dezvalui unei terte parti sau va face publice (pe internet sau media), nici una dintre informarile primite de la Vanzator.

De asemenea, numele site-ului precum si insemnele grafice sunt marci inregistrate in proprietatea S.c. MERIDIAN EUROPE SRL si nu pot fi preluate, copiate sau folosite, fara acordul scris al proprietarului.

6. CONFIDENTIABILITATE – PUBLICITATE

Informatiile de orice natura furnizate de catre Cumparator Vanzatorului, vor ramane in proprietatea Vanzatorului. Ele pot fi utilizate numai pentru executarea contractului si pot fi facute cunoscute numai cu consimtamantul scris la Vanzatorului si dupa obtinerea unui angajament de confidentiabilitate din partea celui care le primeste.

Nici o declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Cumparator cu privire la comanda fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului.

Mesajele sportmaniac.ro sunt transmise prin intermediul partenerilor specializati si agreati de sportmaniac.ro. Astfel sunt asigurate confidentialitatea si securitatea informatiilor. Datele clientilor nu pot fi folosite, si nici furnizate altor parti.

Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui site, oferiti Vanzatorului acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informatii. Sunteti, de asemenea, de acord ca Vanzatorul sa poata utiliza liber, in interes propriu, aceste idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ati trimis prin intermediul site-ului www.sportmaniac.ro. S.C. MERIDIAN EUROPE SRL nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, daca legislatia in vigoare nu prevede alte specificari in acest sens.

Conform conditiilor legale privind protectia datelor cu caracter personal, Vanzatorul nu va dezvalui fara autorizare nici o informatie referitoare la Cumparator. Pe baza consimtamantului expres si neechivoc si numai in limitele legislatiei in vigoare, in scopul de a raspunde solicitarilor dumneavoastra prin oferirea de noi produse/servicii, este posibil sa oferim astfel de informatii catre terti (ex: furnizori de servicii de marketing, alti furnizori de servicii; agentii de stat, guvernamentale sau asociatii din domeniul asigurarilor, atunci cand legislatia specifica prevede acest lucru; alte companii cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piata a produselor si serviciilor noastre).

7. TERMENE PENALITATI

Termenul de livrare este comunicat estimativ la confirmarea comenzii catre Vanzator.

Termenul de livrare in conditii normale este de 1-5 zile, dar termenul maxim de livrare este de 30 de zile, dupa ce a fost confirmat Comanda.

In cazul in care nu pot fi respectate termenele de livrare si/sau pornire a Comenzii, Vanzatorul este obligat sa anunte Cumparatorul de termenul estimat de finalizare a livrarii. Cumparatorul va avea dreptul sa revendice daune suplimentare de la Vanzator, cand este permis de lege, in cazul neindeplinirii totale sau partiale din partea vanzatorului a executarii Contractului in conformitate cu termenele stabilite.

In cazul in care Vanzatorul primeste informatii eronate legate de facturarea sau livrarea produselor, se va stabili un nou termen de onorare a comenzii, acesta incadrandu-se in termen de 1-5 zile lucratoare.

8. FACTURARE – PLATI

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Bunurile si Serviciile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

Modalitatea concreta de plata este stabilita prin comanda.

9. RISCURI SI RESPONSABILITATI

a. Livrare: Vanzatorul se obliga sa expedieze Bunurile si Serviciile in sistem de curierat door-to-door catre Cumparator confor specificatiilor din comanda.

b. Transport – Ambalare

In afara de cazul in care este agreat de Vanzator si Cumparator diferit, Vanzatorul se descarca de riscurile si responsabilitatile asociate cu Bunurile si Serviciile in momentul predarii acestora catre societatea de curierat intern cu care Vanzatorul colaboreaza sau catre reprezentantul Cumparatorului.

Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si Serviciilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.Vanzatorul va efectua livrare Bunurilor si Serviciile pe teritoriul Romaniei.

10. ACCEPTARE

Acceptarea va fi facuta atunci cand Bunurile si Serviciile sunt conforme cu caracteristicile tehnice mentionate in Comanda. In cazul in care Cumparatorul descopera ca Produsele livrate sau Serviciile furnizate nu sunt conforme specificatiilor tehnice, atunci Vanzatorul va aduce la conformitate Produsele si Serviciile.

11. GARANTII

Toate produsele comercializate de catre site-ul www.sportmaniac.ro, cu exceptia celor resigilate, beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor.

Produsele sunt noi, in ambalajele originale (daca este cazul) si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte.

In cazul produselor vandute si livrate de sportmaniac.ro, certificatele de garantie fie sunt emise direct de producator, in cazul in care acesta are o retea de service nationala, fie sunt emise de catre sportmaniac.ro..

In cazul certificatelor de garantie emise de sportmaniac.ro, va oferim serviciul de returnare care presupune preluarea si livrarea produselor in conditii de gratuitate. In cazul produselor achizitionate de la partenerii nostri, veti primi la livrare pentru fiecare produs care beneficiaza de garantie un certificat de garantie cu toate detaliile garantiei.

Garantia produselor achizitionate de la partenerii nostri este asigurata de catre partenerul care a vandut produsul sau de producator, dupa caz. Acest producator va prelua intreaga responsabilitate a rezolvarii garantiei.

Lipsa certificatului de garantie al produsului trebuie semnalata in maxim 48 ore de la receptia marfii pe adresa contact@sportmaniac.ro

12. TRANSFERUL PROPRIETATII

Proprietatea asupra Bunurilor si Serviciilor va fi transferate la momentul efectuarii platii din partea Cumparatorului in locatia indicata in comanda (intelegand prin livrare - semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul Vanzatorului).

Consumatorul are dreptul sa notifice în scris comerciantul ca renunta la cumpararea, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, în termen de 30 de zile lucatoare de la primirea produsului sau, în cazul prestarilor de servicii, de la încheierea contractului.

Costurile restituirii produselor sunt suportate de cumparator.

13. Conditii de returnare a bunurile

Bunul sa fie in aceeasi stare in care a fost trimis Cumparatorului, sa nu fie uzat, sa fie in ambalajul original nedeteriorat, cutia bunului este considerat parte a bunului.

14. Termenul de returnare a banilor

Contravaloarea Bunului vom restitui in termen de maxim 10(zece) zile de la primirea inapoi Bunului.

15. RASPUNDERE

Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor si Serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea produselor.

Vanzatorul nu va fi raspunzator in cazul in care sub-contractantii si/sau partenerii sai de orice fel implicati in executarea Comenzii nu indeplinesc oricare din obligatiile contractuale.

16. Prelucrarea datelor cu caracter personal

Meridian Europe.S.R.L. este operator de date personale inregistrat la ANSPDCP sub număr: 3416 din 26 februarie 2015

Datele prelucrate sunt: numele, prenumele, data nasterii, telefon, adresa (domiciliu/resedinta), e-mail, datele cerute conform legislatiei in vigoare.

Datele colectate la newslettere sunt absolut confidentiale.

Datele cardului de plata al Cumparatorului nu vor fi accesibile si nici nu vor fi salvate de catre www.sportmaniac.ro, doar de catre institutia de autorizare a Tranzactiei, despre a carei Cumparatorul va fi informat, anterior introducerii datelor.

17. Pretul

Totalul de plata al Cumparatorului este compus din pretul bunului/serviciului + cheltuielile de transport, care sunt mentionate pe sportmaniac.ro

Preturile sunt afisate in Lei si contin T.V.A.

18. FORTA MAJORA

Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

19. LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA

Prezentul contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre organizator si participantii la campanie se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente conform competentei teritoriale determinata de punctul de lucru (Tg. Mures) al Vanzatorului.

20. PREVEDERI DIVERSE

Partile in contract vor fi considerate cantractanti independenti si nici uneia din parti nu i se acorda dreptul sau autoritatea de a asuma sau crea orice obligatie pe seama sau in dauna celeilalte. Termenii si conditiile din acest contract inlocuiesc alte intelegeri anterioare scrise sau verbale, dintre Partile amintite, referitoare la subiectul prezentului Contract si nu pot fi modificate sau schimbate decat prin intelegere scrisa semnata de ambele parti.